2011. március 25., péntek

Kókuszos pálmalevél

készült ma, és nagyon finomra sikeredett. Bár még csak néhány perce kapcsoltam ki a sütőt, már be is toltam kettőt. Szerencse, hogy a Nagy és az Apjuk nincs itthon, így csak én tudom pontosan, hány darab volt :D Szeretem nagyon. Mondjuk még csinálni is, csak szeletelni ne kéne.


30 g élesztőt felfuttatunk 1 dl cukros tejben. Amíg szaladgál, összemorzsolunk 20 dkg margarint 40 dkg liszttel, majd hozzáadjuk az élesztős tejet és 3 tojás sárgáját. Összegyúrjuk, és meleg helyen úgy 40 percig kelesztjük. Ha megkelt, 3 tojás fehérjét felverjük habbá, a végén hozzázúdítunk 25 dkg cukrot, majd ha kész, belekeverünk 15 dkg kókuszreszeléket. A tésztát téglalap alakúra nyújtjuk, megkenjük a kókuszos habbal, és a keskenyebb oldalról kezdve mindkét végét betekerjük középre. 1 centis szeletekre vágjuk, sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk, megkenjük felvert tojással és megszórjuk cukorral. Előmelegített sütőben 180 fokon 20-22 perc.

Igazi kalóriabomba, de megéri. Mikor szeleteljük, eléggé eldeformálódik, ami könnyen a kedvünket szegheti - az enyémet minden alkalommal, de sülés közben szépen magukhoz térnek, nem kell aggódni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése