2011. március 20., vasárnap

Program hegyek

Igencsak mozgalmasan telt az elmúlt másfél hét. Először múlt vasárnap elmentünk a Kicsivel a helyi művelődési házba, táncházazni (most magyar táncház volt, a múltkori görögről sajnos lemaradtunk). Ez meglepő, mert én nem az a táncizós-éneklős-ringatós anyuci fajta vagyok, emellett eddig valahogy a helyi rendezvényeket is elkerültük. Mondjuk ennek, a kerülésnek az oka az lehet, hogy ahol eddig voltunk helyben, alig voltak rajtunk kívül néhányan, rendkívül jellemzi városunkra az érdeklődés hiánya, pedig... Pedig mint az utóbbi néhány hétben rájöttem, program van, és a mostani tapasztalatokat levonva, élni fogunk a lehetőséggel. Hol is tartottam? Megvan, táncház. Szuper volt, az elején kézműveskedtünk, készítettünk bárányokat, busó maszkot, majd néztük, hogyan táncolnak a többiek :D Hát igen, a Kicsi inkább volt lelkes, mint tevékeny :) Nem baj, majd legközelebb.

A táncházat kedden egy hirtelen felindulásból elkövetett drift edzés követte. Olyan jó idő volt, nem tudtuk, mint csináljunk. Drift vagy kertészkedés. A Kicsi sorsot húzott, a Nagy meg a száját, hogy ő inkább driftet nézne. Megkérdeztük a Mamáékat, befér-e a Nagy, hely volt, végül ment a Kicsi is, mi meg egy szokatlanul csendes reggeli után követtük őket. Nos, büszkén jelentem, én is drifteltem, persze csak az anyósülésen. Mit monjdak? Szép volt, jó volt, leginkább büdös, úgyhogy maradok a túrázásnál. Természetesen, köszönöm Peti! *

3 csendes nap után szombaton a lányok nagyszülői társaságban orchideákat néztek. Szegények, egész héten készültek rá, aztán pénteken úgy tűnt, ugrott a program, mert a Papa benézte a dátumot, míg végül kiderült, hogy 1 hét és 500 méter különbséggel (Syma Csarnok - Pap László Sportaréna) két orchidekiállítást is rendeztek. Szerencsére hiába próbálták jól eldugni a 19-ei 'show-t', még péntek este sikerült rábukkanni, így végül mindenki boldog volt, akit érintett a dolog.

Aztán ma, vasárnap, ismét a művelődési házban kötöttünk ki, ahol bohócok léptek fel. Megint jól éreztük magunkat, ami köszönhető Irinának, aki orosz, a férjének Lajosnak, aki magyar, a fiuknak, aki kicsit orosz, kicsit magyar, amúgy Lajos Nyikolaj, és a negyedik családtagnak, ki a szinpadon Rómeó, egyébként pedig Rocky.

Rómeó

Bár nem családtagok, de szerepelt a Nagy, és az Apjuk! is. Ahhoz képest, hogy ez volt az első fellépésük a szórakoztatóiparban, meglehetősen ügyesek voltak.

*Drift: A sportág maga nagyon hasonló a rally-hoz, azonban itt nem az idő és a sebesség számít, hanem a stílus és a kanyartechnika. A drift lényege, hogy az autó hátulját a túlkormányozottságból fakadó kitörésekor a kanyarban csúszásban kell tartani anélkül, hogy az autó megtapadjon. Ahhoz, hogy a csúszást minél tovább fenntartsuk, tökéletes kormányzásra és gázpedálkezelésre van szükség. A drift tehát kifejezetten a hátsó kerekes autók és azok pilótáinak művészete. (From: Wikipédia)






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése